Deze individuele glaasjes hebben een bodem van biscuit gedrenkt in koffie en honing. Voor de vulling heb je kastanjepuree, eieren, mascarpone, room en cacao nodig.
Tiramisu is waarschijnlijk het bekendste en meest gevarieerde Italiaanse dessert, en je zult er dol op zijn als je van desserts met koffie houdt. Mascarpone, koffie, cacao en savoiardi-koekjes zijn de basisingrediënten van het traditionele recept, hoewel het ook heel gebruikelijk is om het met lange vingers te maken. Er zijn varianten voor alle smaken, zoals de kastanjetiramisu die we vandaag in Cocina Fácil hebben bereid met een potje puree van deze herfstvrucht, waardoor je het het hele jaar door kunt maken, of het nu seizoen is of niet.
Als je zin hebt in meer varianten van dit Italiaanse dessert, dan is hier ook het recept voor citroentiramisu, snel, gemakkelijk en met slechts 5 ingrediënten. Of ook tirawmisú, de veganistische versie zonder mascarpone, zonder eieren en zonder koekjes. Een ander origineel maar heerlijk voorstel is de tiramisu met aardbeien, die zowel groot als klein zal bevallen en die je in 10 minuten klaar kunt hebben. Probeer het eens en laat je niet weerhouden!
Dit dessert is heel eenvoudig, maar het is belangrijk dat je de stappen goed volgt om het lekker romig te maken. Het geheim zit hem in het mengen en kloppen met een elektrische mixer van de mascarpone en de slagroom, waaraan je de kastanjepuree toevoegt. Aan dit mengsel voeg je het stijfgeklopte eiwit toe; het is essentieel dat je dit langzaam en met ronddraaiende bewegingen doet, zodat het volume niet verloren gaat.

Om het dessert samen te stellen, leg je een laagje biscuit in de glazen of transparante coupes en besprenkel je deze met koffie en honing. Vul ze vervolgens met de crème en bestrooi ze met cacao. Zet ze even in de koelkast zodat ze stevig worden. Bestrooi ze met cacao en geniet ervan!
Ingrediënten
- 4 verse eieren
- 150 gram kastanjepuree
- Ahornsiroop
- 500 gram mascarponekaas
- 350 gram slagroom
- 12-16 lange vingers
- 60 milliliter koffie
- Pure cacaopoeder
1. Verwarm de kastanjepuree
Breek de eieren en scheid het eiwit van de dooiers. Doe de kastanjepuree in een steelpan op laag vuur met de dooiers, totdat deze smelt. Als de puree geen suiker bevat en je wilt dat het zoeter is, kun je een beetje ahornsiroop toevoegen.
2. Klop de kaas met de room op
Doe de mascarpone in een kom, voeg de room toe en klop het mengsel met een elektrische mixer tot het stevig is. Voeg vervolgens de kastanjepuree met de eidooiers toe en meng goed met een spatel.
3. Klop de eiwitten stijf
Doe de apart gehouden eiwitten in een kom en klop ze stijf. Voeg ze vervolgens toe aan het vorige mengsel met zachte, omhullende bewegingen, zodat ze niet inzakken.
4. Serveer en zet in de koelkast
Zet wat koffie en zoet deze met honing. Leg wat lange vingers in de glaasjes die je gaat gebruiken en doordrenk ze met het koffie-honingmengsel. Doe de mascarponecrème in een spuitzak en vul de glaasjes. Laat afkoelen in de koelkast en versier met cacao en een kastanje.
Meer heerlijke recepten met kastanjes
- Wat dacht je ervan om kastanjes toe te voegen aan je volgende cake? Dat is het idee achter de bica gallega de castañas. Luchtig, zacht en licht boterachtig, ideaal om te genieten bij koffie met melk of een lekkere warme chocolademelk.
- Ben je een absolute fan van cheesecake? Noteer dan het recept voor kaastaart met kastanjes. Het behoudt de essentie van het traditionele dessert, maar is origineler en ziet er prachtig uit. Je zult het heerlijk vinden!
- Wat zou het lekker zijn om nu te genieten van een zoete kastanjecrème! Het is heel eenvoudig te bereiden en je hebt alleen deze ingrediënten nodig: kastanjes, melk, suiker, vanille en citroen. Een zeer veelzijdig recept om je ontbijt, desserts en tussendoortjes zoeter te maken.
- Als je indruk wilt maken, twijfel dan niet en kies voor desserts in glaasjes. Een van de meest verleidelijke opties is de mousse van kastanjepuree en chocolade, die ook chocoladeschilfers, slagroom en marron glacé bevat. Het water loopt je in de mond.

–Zin in iets lekkers als tussendoortje? Wat dacht je van minicupcakes met kastanjes? Ze zijn klaar in slechts 45 minuten en terwijl ze in de oven staan, kun je een kopje koffie of warme chocolademelk zetten.
–Als je jezelf wilt opwarmen met iets lekkers en zoets, dan zijn kastanjes met melk precies wat je nodig hebt. Een warme en troostende combinatie die de zoete en aardse smaak van kastanjes benadrukt.
