Eet je steeds weer gehaktballetjes of karbonades en heb je het gevoel dat je het nog één keer niet meer volhoudt? Wij komen je te hulp. In plaats van steeds weer rundvlees of rund- en varkensvlees te eten, kun je ook eens krabkoekjes proberen. Dit is niet iets wat je elke dag eet, dus het kan een leuke afwisseling zijn van de steeds terugkerende lunches. Koop wat stokjes, een paar aardappelen en wat kaas en ga aan de slag.

Krabsticks zijn een zeer dankbaar ingrediënt. Ze kunnen op verschillende manieren worden bereid en door hun onopvallende smaak en aroma zullen zelfs mensen die niet van vis en zeevruchten houden vanwege de specifieke, soms vrij intense geur, ze met plezier eten. Meestal worden krabsticks gebruikt in salades, maar ze kunnen veel, veel meer. Ze kunnen bijvoorbeeld het belangrijkste ingrediënt zijn van heerlijke schnitzels. Hoe maak je krabsnacks? Zo snel mogelijk, want ze zijn heerlijk.
Krabsnacks. Probeer ze en stuur gehakt op een lange vakantie
Ingrediënten:
- 300 g krabsticks,
- 150 g gele kaas,
- 2 aardappelen,
- 2 teentjes knoflook,
- 2 eieren,
- gehakte peterselie,
- zout,
- witte of zwarte peper,
- tarwebloem,
- bakolie.

Bereiding:
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleinere stukjes. Kook ze gaar en druk ze vervolgens door een pureeknijper of prak ze met een vork.
Rasp de krabsticks of snijd ze in kleinere stukjes. Meng ze met de aardappelen en de geraspte kaas en klop vervolgens de eieren door het mengsel. Voeg ook de geperste knoflook toe, strooi de gehakte peterselie erover en breng alles op smaak met zout en peper. Als het mengsel te nat is, kun je wat paneermeel toevoegen.
Vorm kleine balletjes van het mengsel en druk ze lichtjes plat. Rol ze vervolgens door bloem en bak ze in hete olie aan beide kanten tot ze mooi bruin zijn. Serveer de krabkoekjes met je favoriete bijgerechten.
