Er is niets lekkerder dan warme chocolademelk in een feestelijke versie na een lange wandeling tijdens de feestdagen. Kerstversie, dat wil zeggen met kruidige specerijen.
Deze chocolademelk zal zowel bij jongere als oudere gezinsleden in de smaak vallen. Zoals het Wetenschappelijk Centrum voor Voedingseducatie vermeldt, helpt vooral pure chocolade de bloeddruk te verlagen dankzij het hoge gehalte aan flavonoïden.
Chocolade is ook een schat aan magnesium, dat ook een positieve invloed heeft op ons hart. Het is dus de moeite waard om chocolade in onze voeding op te nemen. Wij stellen een drinkbare versie voor met aromatische kruiden.
KERSTCHOCOLADEDRINK

- 2 glazen havermelk
- 3 eetlepels erythritol
- 3 eetlepels cacao
- 4 blokjes pure chocolade
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 1/2 steranijs
- schil van een halve sinaasappel
Bereiding:

- Giet de melk in een pan en verwarm deze.
- Rooster de kruiden in een koekenpan en voeg ze toe aan de warme melk.
- Doe de erythritol, de schil van de sinaasappel, de cacao en de chocolade in de pan en roer krachtig. Breng het geheel aan de kook en haal het van het vuur.
- Giet het in je favoriete mokken.
