Bak de cheesecake op precies deze temperatuur. Hij wordt dan hoog en barst niet

cheesecake

Cheesecake is een door velen geliefd gebakje dat vaak op tafel komt tijdens familiefeesten of feestdagen. Om van deze zoete lekkernij te kunnen genieten, moeten we een paar belangrijke regels voor het bereiden ervan in gedachten houden. Het gaat hier onder andere om de temperatuur waarop de cheesecake moet worden gebakken – door de oven op de juiste temperatuur in te stellen, wordt de taart hoog en barst hij niet.

Op welke temperatuur moet je cheesecake bakken? Let hierop en de cake zal niet barsten

Bij het bakken van cheesecake voor Kerstmis moeten we letten op de temperatuur. Een te hoge temperatuur zorgt ervoor dat de cake later inzakt, waardoor hij er niet zo mooi uitziet.

cheesecake
cheesecake

Dus, op welke temperatuur kun je cheesecake het beste bakken? Zorg ervoor dat je de oven instelt op ongeveer 150-180 graden Celsius. De optimale temperatuur is ongeveer 160 graden Celsius. Bij 160 graden moet de cheesecake 60-70 minuten worden gebakken. Aangezien elke oven zijn eigen specifieke kenmerken heeft, kunt u het beste voortdurend de gaarheid in de gaten houden.

Het is ook erg belangrijk om de cheesecake geleidelijk af te koelen. Laat hem eerst ongeveer 30-35 minuten in de uitgeschakelde oven staan. Zet vervolgens de ovendeur op een kier en laat de cheesecake na nog eens 20 minuten op kamertemperatuur komen. Zo minimaliseer je het risico dat de cheesecake inzakt.

Belangrijke tips voor cheesecake. Welke kaas moet je kiezen?

cheesecake
cheesecake

Het blijkt dat de juiste temperatuur niet het enige is waar je op moet letten bij het maken van cheesecake. Als we van dit heerlijke gebak willen genieten, moeten we rekening houden met een aantal even belangrijke regels.

Allereerst – zoals de naam al aangeeft – is de juiste kaas het belangrijkste in een cheesecake. Dit ingrediënt moet van hoge kwaliteit zijn, omdat het waarschijnlijk de grootste invloed heeft op de smaak en consistentie van het gebak. Welke kaas moet je kiezen voor een cheesecake? Het beste blijkt meerdere keren gemalen kwark te zijn – halfvet of vet. Deze moet een gladde consistentie hebben zonder klontjes.

Waar moet je nog meer op letten bij het maken van een cheesecake voor de feestdagen? Eieren zijn in veel recepten een belangrijk ingrediënt. Meestal worden 3 tot zelfs 8 eieren per 1 kg kwark gebruikt – het exacte aantal hangt af van het specifieke recept. De eieren moeten op kamertemperatuur zijn. Belangrijk is dat ze niet te veel worden belucht (door ze intensief met de kwark te mengen), omdat dit ertoe kan leiden dat de cheesecake later inzakt.