Een rijkelijk gevulde kerstcake. Perfect luchtig met veel gedroogd fruit en zelfgemaakte glazuur

Kerstcake

Op de lijst met kerstgebakjes mag een traditionele kerstcake niet ontbreken. Het deeg moet luchtig zijn als een wolk, veel gedroogd fruit bevatten en bedekt zijn met een zoete glazuurlaag in de vorm van zelfgemaakte glazuur. Hoe maak je zo’n gebakje? Bekijk onze video met gedetailleerde instructies. De lijst met ingrediënten vind je hieronder.

Ingrediënten voor keks:

Kerstcake
Kerstcake
  • 250 g boter,
  • 4 eieren,
  • 200 g suiker,
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • 1 theelepel natriumbicarbonaat,
  • 500 g bloem voor cake,
  • 1 theelepel roomaroma,
  • 1/4 glas melk,
  • 50 ml rum,
  • 1/2 theelepel zout,
  • 200 g mengsel van gekonfijte schillen van citroen en sinaasappel en gekonfijte papaja,
  • 100 g gekonfijte sinaasappelschil,
  • 1 eetlepel aardappelmeel,
  • 80 g rozijnen.

Voor de decoratie:

  • huisgemaakte glazuur om over het gebak te gieten,
  • 100 g mengsel van gekonfijte vruchten.

Wat u moet onthouden:

Kerstcake
Kerstcake
  1. Zeef de losse ingrediënten voor het deeg door een zeef. Hierdoor rijst het keksgebak mooi en wordt het na het bakken perfect zacht.
  2. Voordat je de gedroogde vruchten aan het deeg toevoegt, is het goed om ze in kleinere stukjes te snijden en met aardappelmeel te mengen, zodat ze tijdens het bakken niet naar de bodem van de vorm zakken.
  3. Klop de zachte boter met de suiker. Voeg de andere ingrediënten geleidelijk toe en blijf met de mixer roeren.
  4. Voeg aan het einde de noten en gedroogd fruit toe, neem een spatel en meng de inhoud van de kom grondig.
  5. Doe het deeg vervolgens in een met bakpapier beklede vorm en zet deze in een voorverwarmde oven op 170 graden Celsius. Laat het 75 minuten bakken.
  6. Na het bakken en afkoelen versier je de kerstcake met zelfgemaakte glazuur en een mix van gekonfijte vruchten.
  7. We hebben de kerstcake gebakken in een bakvorm van 35 x 12 cm.